In 5 stappen naar je woning

1. Verkoopdocumentatie

De verkoopdocumentatie bestaat uit dit stappenplan, een brochure met prijslijst, de verkooptekeningen, een technische omschrijving, kopers-optielijst en (digitaal) inschrijfformulier.
Al deze documenten vind je terug op deze website. Heb je hier vragen over, dan staat de makelaar van  Team Sanders Makelaars met plezier klaar om deze te beantwoorden.

 

2. Start verkoop

Maak een persoonlijk account aan via de inschrijfbutton. Op het inschrijfformulier geef je dan aan belangstelling te hebben voor een woning in De Rijter Almelo.
Dit inschrijfformulier is geheel vrijblijvend, zowel voor jou als voor Nejboer Ontwikkeling. 

Inschrijven

Bij de inschrijving moet worden aangegeven of de woning alleen of samen met partner wordt aangekocht. Als er samen met partner wordt aangekocht, dienen de volledige gegevens van de partner onderdeel uit te maken van de inschrijving. Per persoon en/of per (toekomstig) huishouden mag slechts één inschrijving worden ingediend. Dubbele inschrijvingen en/of inschrijvingen ingediend door een rechtspersoon en/of inschrijvingen ‘met als doel kans vergroting bij de toewijzing’ worden uitgesloten van deelname aan de toewijzing. Als er in strijd hiermee toch meerdere inschrijvingen zijn ingediend, behoudt Nejboer Ontwikkeling zich het recht voor deze inschrijvingen uit te sluiten van deelname aan de toewijzing en/of om de toewijzing eventueel achteraf nog ongedaan te maken. De gekozen tenaamstelling op het inschrijfformulier wordt bij aankoop ook de tenaamstelling in de koop- en aannemingsovereenkomst.

Financiële haalbaarheid

Als onderdeel van de inschrijfprocedure dien je bij de inschrijving aan te tonen dat je de woning daadwerkelijk kunt financieren. Dit geeft zekerheid voor beide partijen en voorkomt teleurstelling achteraf.
Bij de inschrijving dien je dan ook een financiële verklaring bij te voegen, opgesteld door een erkend financieel adviseur.

Wanneer je nog geen financieel adviseur hebt dan kun je dit aangeven aan de makelaar van Team Sanders makelaars. Zij zullen je doorverwijzen naar een erkend financieel adviseur voor een financiële verklaring.
Het eerste gesprek met de erkend financieel adviseur is altijd geheel verblijvend.

Voorkeuren

Tijdens de inschrijving dien je de verschillende bouwnummers, in volgorde van voorkeur, aan te geven. Je kunt maximaal 3 bouwnummers invullen.
Je bent niet verplicht om meer dan één bouwnummervoorkeur aan te geven.

Ondertekenging inschrijfformulier

Alleen ondertekende inschrijvingen ingediend door een natuurlijk persoon, via een persoonlijk account (eerst aanmelden en/of inloggen) op https://derijteralmelo.nl komen in aanmerking voor de woningtoewijzing. 

 

3. Toewijzing

Toewijzing van de appartementen geschied door de verkoopmakelaar. We zijn niet afhankelijk van een inschrijfsysteem bij de gemeente, en mogen vrij verkopen.
De verkopende makelaar zal de kandidaten voor de toewijzing screenen. Wanneer er meerdere geschikte kandidaten zijn voor hetzelfde appartement dan zal er een loting plaatsvinden.

 

4. Persoonlijk gesprek met de makelaar

Tijdens het persoonlijke gesprek informeert de makelaar je over het appartement en overhandigt je de contractstukken (verkoopdocumentatie, concept koop- en aanneemovereenkomst en conceptakte van levering) op basis waarvan je een weloverwogen aankoopbeslissing kunt maken.

 

5. Ondertekening contractstukken

Vervolgens krijg je een optie van twee weken  om te besluiten tot aankoop van de woning over te gaan. Als je besluit tot aankoop over te gaan stelt de makelaar de koop- en aanneemovereenkomst op en bied je deze ter ondertekening aan.In het andere geval vervalt de exclusieve optie voor de woning.

Unieke voordelen van jouw woning

  • Elke woning wordt geleverd met minimaal één parkeerplaats, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een plek voor je auto.
  • Elektrische autorijders kunnen genieten van permanente oplaadfaciliteiten, waardoor je met een gerust hart milieubewust kunt blijven rijden.
  • Een andere bijzondere eigenschap van de woningen is het gebruik van een slimme collectieve energiebron, wat resulteert in lagere maandlasten voor energie. Duurzaam én budgetvriendelijk wonen, wie wil dat nu niet?
  • Al onze woningen zijn gelijkvloers, wat zorgt voor comfortabel en toegankelijk wonen.
  • Het gebouw voldoet aan de Beng norm en heeft energielabel A+++.
  • Elk appartement beschikt over zijn eigen water/water warmtepomp met wtw installatie.
  • In combinatie met zonnepanelen op het dak en een dynamisch stroomcontract, zullen de energielasten laag zijn voor de bewoners.
  • Bijna alle appartementen worden verkocht onder de NHG-grens.